Les mer

Full width image

Årskavalkade 2022

Om et par timer tar Umble juleferie. Da sender vi alle de ansatte hjem for å koble av, nyte julen med familie og kjære, og lade opp til et nytt år med nye muligheter. Bak oss legger vi et innholdsrikt, lærerikt og spennende år. Før vi lukker døren for 2022 og starter på skissene for 2023 tar vi et steg tilbake, for å se på noe av det vi har jobbet med i 2022:

Merkevarer folk bryr seg om

Året 2022 har bydd på mange merkevareprosjekter. Vi har laget illustrasjoner, nettsider og historier som fanger lytteren. Resultatene vi observerer er at merkevarene kan hjelpe med å skape en felles retning for strategiske beslutninger. En omforent merkevare skaper samhold, og gjør selskapene flinkere til å møte kommende utfordringer sammen. Det syns vi er gøy!

Kvist Solution

Full width image

Hvem skulle tro at vi skulle få lov til å tegne dinosaurer på jobb. Vi har bygd historie og karakterer, laget illustrasjoner og designet en nettside du får lyst til å henge på. Link til case study finner du her.

UX-Norge

Left image

Før vi takket ja til oppdraget, advarte UX-Norge oss om at det kom til å bli utfordrende å lage en merkevare til 4000+ designere som alle kom til å bli fornøyd med. Nøkkelen til suksess? Fylle nettsiden med “Norman Doors”, et element alle kjenner seg igjen i.

Kodio

Full width image

Hvordan gjenskape den gode selskapskulturen på digitale flater? Hva med å lage illustrasjoner som spiller på det man oppnår sammen med kunden – som å løfte arbeidet opp i skyen? Vi har hjulpet Kodio med å definere og illustrere en selskapskultur som de kan være stolte av.

Skypass

Full width image

Illustrasjoner kan ofte være med på å forenkle en forklaring, eller rett og slett bare leseren nysgjerrig. Skypass lot oss illustrerer selskapet og verdiforslaget deres, som er å gjøre returer med økonomisk og miljøvennlig. Digg blir det også når illustrasjonene matcher merkevaren.

Aker Brygge

Full width image

Aker Brygge er bydelen som tilbyr unike opplevelser 365 dager i året; hverdagsopplevelsen, nyhetsopplevelsen, og ferieopplevelsen. Gjennom arbeidet med merkevaren og nettsiden av vi lekt oss med krysningspunktet mellom teglstein fra fabrikkbygg og bølger fra Oslofjorden.

Umble.no

Full width image

“Skomakerens barn har de dårligste skoene” - 2022.

Vi bruker hverdagen på å hjelpe folk bygge gode nettsider, og det er komisk at det da har tatt oss 2,5 år å oppdatere vår egen. Ta deg gjerne en titt!

Vi brenner for gode brukeropplevelser

Gjennom 2022 har vi vært så heldige å fått jobbe med flere spennende caser der vi har fått frihet til å utforske og jobbe tett med de vi designer for. Enten det er helsepersonell på sykehus, eller trafikklærere i simulatorer.

Vi prøver alltid å sørge for at kunnskap og verdi blir, og kan vokse videre hos de vi jobber med. Dette har vi gjort gjennom å effektivisere arbeidsprosesser med innføring av god struktur og designsystemer, veldokumentert kode eller ved å bidra i rekruttering så andre kan ta stafettpinnen videre.

Nimble

Full width image

Nimble senker terskelen for god samhandling med pasienter, enten de er på sykehus eller under hjemmeoppfølging. Med fokus på å forenkle hverdagen for helsepersonell og pasienter, oppdaterte vi designet for løsningen. Vi fikk på plass et designsystem som er enkelt å ta i bruk og som de kan bygge videre på egen hånd.

Way

Full width image

Arbeidsverktøy kan effektivisere kommunikasjon og samhandling. De kan også skape hodebry når de er uoversiktlige og lite brukervennlige. I Way tok vi tak i brukergrensesnittet med et mål for øyet: Gjøre arbeidsverktøyet lett å bruke både for trafikklærer og elev.

Auge

Full width image

Vi har fått leke oss i den utfordrende verden, og sett hvordan en sprint kan designes. Auge har utfordret oss, og latt tegningene våre kommet til livet.

Propely

Full width image

Fra blanke ark har vi brukt fargestiftene våre til å lage et designsystem sammen med Propely. Systemet gjør det enklere for dem å utvikle seg videre, samtidig som designet og merkevaren ivaretas.

Året som kommer

Det er ingen tvil om at 2022 har vært en innholdsrikt år. Nå kan vi ikke vente til å ta imot 3 nye Umble-marker. I januar begynner Arvin som designer hos oss, en ansettelse som styrker vårt merkevareteam. Arwin er kreativ og utforskende, og vi tror vi kommer til å se mye spennende fra han.

I august begynner Kari og William. Kari viser gang på gang meget god evne til å omformulere tanker og ønsker til design som folk elsker. Wiliam brenner for utforskende koding, og er leken i møte med utfordringer.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med dem, og ønsker dem velkommen!

Full width image

Med det legger vi skisseblokka ned og sier takk til alle som har bidratt til å gjøre dette året helt spesielt!

Velkommen 2023, vi gleder oss til å treffe både nye og gamle bekjentskap!